Eén van onze mooiste, meest authentieke merken is wel William Lockie, waarvan alle items nog ‘gewoon’ in Schotland worden vervaardigd.

Als een van de oudste family run luxe breigoedbedrijven in de Scottish Borders, is William Lockie doordrenkt van geschiedenis en traditie. Gelegen in Hawick, aan de oevers van de rivier Teviot, bevindt zich het familiebedrijf. Het bedrijf is er trots op een familiebedrijf te zijn met deskundig personeel uit lokale families die al jaren werkzaam zijn binnen het bedrijf.

Lockie staat bekend om het produceren van het zachtste, fijnste en meest luxe breigoed ter wereld. Het geheim zit in het gebruik van de hoogste kwaliteit van grondstoffen in combinatie met de precisie van het fabricageproces – breigoed produceren als geen ander. De hoge kwaliteit is tevens te danken aan het gebruik van de beste natuurlijke vezels zoals cashmere, camelhair, merino wol, Geelong wol en lamswol.

Geelong
Dit type wol is afkomstig van het daarvoor speciaal gefokte Geelong lam dat leeft in Australië. Geelong is een hele fijne, zachte en lichtgewicht wolsoort. Deze soort wol is gemaakt van fijne micro-vezel die alleen beschikbaar is wanneer het lam voor de allereerste keer geschoren wordt. Deze wol draagt dus uiterst comfortabel en is uitermate zacht en soepel.

Merino wol
Deze natuurlijke vezel is afkomstig van Australische schapen en wordt gesponnen door de beste Italiaanse spinners. Merino wol is fijn en zacht. Het is een actieve vezel die reageert op veranderingen in lichaamstemperatuur. Het helpt u warm te blijven als het koud is en heeft een verkoelend effect bij warmere temperaturen. 

Lamswol
Voor de lamswollen producten van William Lockie wordt enkel de hoogste kwaliteit wol van de beste stamboomschapen gebruikt. Deze schapen worden voornamelijk gefokt in Schotland en Zuid-Australië. Hier is het klimaat mild, wat bevorderlijk werkt bij het produceren van deze wereldberoemde kwaliteitswol. De wol wordt eerst getwijnd (twee draden worden ineengedraaid tot een sterke draad), waardoor het ‘pillen’ van de wol tegengegaan wordt. Door de wol eerst heet te wassen, voor het garen gebruikt wordt om er een kledingstuk van te breien, blijft het kledingstuk mooi in vorm en kan het zelfs in de machine gewassen worden.

De authentieke manier van breien, het gebruik van kwaliteitsmaterialen en de Schotse leefwijze die door deze kledingstukken heen straalt, maken Lockies de beste investering voor uw garderobe.

Product toegevoegd aan verlanglijst