INGREDIENTS

250g roomboter (+ extra voor invetten)

250g zelfrijzend bakmeel (+ extra voor bestuiven)

250g basterdsuiker

4 grote eieren

1 theelepel gele voedselkleurstof (optioneel)

2 citroenen

FOR THE ICING

400g poedersuiker

150g roomboter op kamertemperatuur

½ vanillestokje

200g roomkaas

FOR THE DRIZZLE TOPPING

100g poedersuiker

2 eetlepels Mrs Bridges Lemon Curd

eetbare bloemen, ter garnering (optioneel)

RECIPE

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee springvormen (Ø20cm) in met roomboter. Bedek de bodems met bakpapier en bestuif licht met wat meel.

2. Mix de boter en suiker tot een licht en luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe. Zorg ervoor dat het mengsel glad is alvorens het volgende ei toe te voegen. Spatel hier vervolgens het zelfrijzend bakmeel, de kleurstof (optioneel) en rasp van 1 citroen doorheen. Voeg eventueel een scheutje melk toe om het beslag los te maken. Verdeel het mengsel over de twee springvormen, spreid goed uit met een spatel en plaats vervolgens in de voorverwarmde oven. Bak 20-25 minuten, of tot de cakes goudbruin zijn en een satéprikker schoon uit de cake komt. Laat de cakes iets afkoelen en stort deze vervolgens voorzichtig op een bakrooster om volledig af te koelen.

3. Maak ondertussen de icing. Zeef hiervoor de poedersuiker in een grote kom. Voeg de boter toe en klop tot een bleek en romig mengsel. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg dit toe aan de kom. Voeg de roomkaas, fijne rasp van 1 citroen en een scheutje citroensap toe en mix tot een gladde massa - het is erg belangrijk het geheel niet te lang te mixen.

4. Gebruik, zodra de cakes zijn afgekoeld, een dun, gekarteld mes om de cakes horizontaal te halveren. Bewaar de mooiste helft voor de bovenkant. Smeer vervolgens een eetlepel lemon curd op een van de cakes en spatel hier één-derde van de icing overheen. Plaats de cake, met de besmeerde kant naar boven, op een taartplateau. Herhaal met de overige ingredienten en plaats de apart bewaarde cake bovenop.

5. Zeef vervolgens, voor de drizzle toppingde poedersuiker in een grote kom en klop hier geleidelijk 1 eetlepel citroensap doorheen. Mix tot een sticky beslag, voeg eventueel meer sap toe tot het beslag de juiste consistentie heeft. Verdeel het glazuur over de cake, strijk de lemon curd erover en gebruik een satéprikker om het geheel te marmeren. Garneer met wat eetbare bloemen (optioneel) en serveer. Eet smakelijk!

©Jamie Oliver

Tip voor cupcakes: Verdeel het beslag over twee muffinvormen à 12 stuks. Bak 20 minuten, of tot een satéprikker schoon uit de cupcakes komt. Decoreer met de drizzle topping voor serveren.

Product toegevoegd aan verlanglijst