Cordwainer is een familiebedrijf dat in de voetsporen van grootouders, ook schoenmakers van beroep, nog steeds schoenen maakt in dezelfde traditie. Van de houten leest tot de frames, van de patronen tot het naaien, alles wordt met de hand gedaan volgens de regels van de kunst van het schoenmaken.

Original Goodyear Welted

Cordwainer schoenen worden uitsluitend Goodyear gemaakt, een manier van stikken waarvan het basisprincipe is dat de het leer met de binnenzool wordt verbonden door middel van een gestikte rand, die de schoen een buitengewone duurzaamheid geeft en zich aanpast aan de vorm van de voet, dankzij de natuurlijke kurkvulling tussen de zool en de binnenzool. Kenmerkend aan het uiterlijk van Goodyear schoenen is dat de aflapsteek te zien is op de rand van de schoen. Deze aflapsteek is ook te zien op de loopzool.

Cordwainer bestaat uit een team van echte ambachtslieden en meesters in het fabricage- en afwerkingsproces van schoenen. De werkplaatsen van Cordwainer zijn gevestigd in Almansa, in het zuidoosten van La Mancha, de bakermat van de industriële revolutie van de schoenensector in Spanje.

De geur van leer, de helderheid van de huiden, de geluiden van de werkplaats, het parfum van de crèmes en poetsmiddelen, geven samen stijl en karakter aan Cordwainer schoenen.

A selection of our Cordwainer shoes

Product toegevoegd aan verlanglijst

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.