INGREDIENTS

225g volle Griekse yoghurt

75g poedersuiker

3 eetlepels geraspte citroenrasp

600ml slagroom

1 pot (340g) Mrs Bridges Lemon Curd

125g brosse biscuits (Verkade Maria)

1½ pot (340g) Mrs Bridges Blueberry Preserve

50g verse blauwe bessen

scheutje water

2 eetlepels basterdsuiker

RECIPE
serves 8-10

Bekleed een 2 pond broodbakblik met vershoudfolie, laat aan alle kanten overhangen.

Meng met een elektrische handmixer in een grote kom de yoghurt met poedersuiker en citroenrasp. Verlaag de snelheid en voeg geleidelijk de slagroom toe. Verhoog de snelheid naarmate de substantie dikker wordt, mix tot het geheel redelijk stijf is.

Doe tweederde van het yoghurtmengsel in een andere grote kom en spatel er een ½ potje lemon curd door. Bedek het overige mengsel (1/3e) en zet dit in de koelkast om later te gebruiken voor de versiering van boven- en zijkanten.

Plaats een enkele laag brosse biscuits op de bodem van de voorbereide vorm. Breek de stukjes zodat ze passen. Verdeel vervolgens met een spatel een kwart van het yoghurtmengsel gelijkmatig over de koekjes. Verdeel hier een ½ potje Blueberry Preserve over en breng opnieuw een laag van het yoghurtmengsel aan.

Smeer hier een dunne laag lemon curd overheen. Schep vervolgens weer een derde van het resterende yoghurtmengsel over en bedek dit weer met een laag koekjes.

Herhaal het laagjesproces tot de bakvorm vol is. Laat ruimte over om af te werken met een laag yoghurtmengsel en als laatste de koekjes.

Dek af met vershoudfolie en vries minimaal 6 uur in.

Om de cake af te maken:

Haal de cake uit de vriezer en haal deze met behulp van het huishoudfolie uit de vorm. Keer de cake om op een bord of serveerschaal en besmeer de boven- en zijkanten van de cake met het gekoelde yoghurtmengsel.

Zet het geheel terug in de vriezer voor 20 minuten.

Maak in een pan met anti-aanbaklaag een compote door 4 eetlepels Blueberry Preserve te mixen met 2 eetlepels water, 2 eetlepels basterdsuiker en de verse bosbessen. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur tot het fruit uit elkaar valt. Voeg indien nodig meer water toe. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.

Serveer de cake in plakjes, besprenkeld met bosbessencompote.

Product toegevoegd aan verlanglijst